Papa îndeamnă autorităţile să fie tolerante faţă de imigranţi

Papa Benedict al XVI-lea le-a cerut luni autorităţilor de la Roma să respingă orice formă de intoleranţă şi xenofobie în relaţia cu imigranţii, subliniind că metropola italiană are un caracter multietnic şi multireligios, relatează presa italiană.

24 afișări
Imaginea articolului Papa îndeamnă autorităţile să fie tolerante faţă de imigranţi

Papa Benedict al XVI-lea şi Gianni Alemanno (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trebuie respinsă orice formă de intoleranţă şi discriminare şi trebuie abordată problema integrării imigranţilor", a declarat Suveranul Pontif, citat de ANSA, într-un discurs rostit la sediul Primăriei Romei, după o întâlnire cu primarul Gianni Alemanno.

"Oraşul Roma este o metropolă multietnică şi multireligioasă în care integrarea s-a dovedit complexă, dar va trebui să găsim forţa pentru respectarea regulilor de convieţuire civică", a spus Benedict al XVI-lea.

La rândul său, primarul Romei, Gianni Alemanno, a declarat că vizita Papei Benedict este "un moment istoric".

"Tema întâlnirii nu este nici confesională şi nici dogmatică, ci se referă la valorile persoanei umane. Asupra acestei teme trebuie să ne concentrăm cu toţii, indiferent de convingerile politice, religioase sau de origini", a spus Alemanno.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici