Parada de 14 iulie din Franţa, un spectacol-omagiu adus forţelor antiteroriste - VIDEO

Parada organizată pe Champs-Élysées, în centrul Parisului, cu ocazia Sărbătorii Naţionale a Franţei, poartă în acest an marca omagiului adus forţelor armate şi celor de securitate internă, solicitate în mod deosebit în ultima perioadă din cauza unor incidente islamiste.

1169 afișări
Imaginea articolului Parada de 14 iulie din Franţa, un spectacol-omagiu adus forţelor antiteroriste - VIDEO

Parada de 14 iulie din Franţa, un spectacol-omagiu adus forţelor antiteroriste - VIDEO (Captură video)

Pentru prima oară, la parada de 14 iulie, care s-a desfăşurat în prezenţa preşedintelui Francois Hollande, au participat unităţile de elită ale poliţiei şi jandarmeriei, în semn de omagiu adus intervenţiilor lor în timpul atentatelor de anul acesta de la Paris şi de la Dammartin-en-Goële. Forţele au deschis defilarea armatei franceze, după marşul detaşamentului armatei mexicane, prezente în Franţa cu ocazia vizitei de Stat a preşedintelui Enrique Peña Nieto.

O altă defilare dedicată luptei antiteroriste este cea a Operaţiunii "Sentinelle", care aminteşte de faptul că 10.500 de militari au fost mobilizaţi pentru a asigura misiuni de protecţie pe teritoriul francez, după atentatele din ianuarie, transmite Le Monde.

Spectacolul de anul acesta a fost deschis cu o defilare aeriană la care au participat 55 de avioane. La paradă au mai defilat 1.138 de elevi şcolilor militare, 796 de soldaţi ai armatei terestre, 140 de membri ai echipajului marin, armata aeriană, 455 de membri ai echipajului poliţiei naţionale şi pompierilor, trupele motorizate. Parada de anul acesta a găzduit şi o defilare dedicată epidemiei de Ebola, în contextul în care militari francezi, specialişti ai securităţii civile şi pompieri au avut în grijă în Guineea 43 de asistenţi medicali, dintre care 22 contaminaţi de acest virus.

Peste 11.200 de poliţişti şi militari au fost mobilizaţi în capitală şi în suburbii pentru a asigura securitatea festivităţilor care au debutat luni după-amiază şi care vor continua până în noaptea de 14 spre 15 iulie, informează site-ul l'Express.

Un dispozitiv experimental specific a fost amplasat pentru a neutraliza dronele, care ar putea perturba defilarea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici