Video Paradă militară cu copii în Rusia: Astăzi pe biciclete şi scutere militare, mâine sperăm să-i vedem cu tancurile şi echipamentele artileriei - VIDEO

Sute de copii, cu vârste cuprinse între patru şi zece ani, au participat joi la "Parada Militară a Copiilor", în oraşul rusesc Rostov-pe-Don, relatează Russia Today în pagina electronică.

2297 afișări

Copiii de la mai multe şcoli şi grădiniţe s-au aliniat în "formaţie militară", în apropiere de Clubul Ofiţerilor. Ei au defilat purtând uniforme ale Forţelor navale, Forţelor speciale, aeriene şi ale cavaleriei, acompaniaţi de o fanfară militară.

"Astăzi, copiii sunt pe biciclete şi scutere militare, iar mâine sperăm să-i vedem cu tancurile şi echipamentele artileriei", a afirmat unul dintre organizatorii evenimentului, citat de site-ul Newsru.com.

Evenimentul a generat reacţii contradictorii pe Internet, unele persoane întrebându-se dacă este bine "să ne obişnuim să ne vedem copiii la război". Alţii au apreciat însă că parada încurajează patriotismul în rândul copiilor.

Un comentator a afirmat la portavoce că copiii sunt "viitorii generali ai Rusiei", potrivit cotidianului Argumente şi Fapte.

Unii copii au afişat portrete ale rudelor lor, în special străbunici care au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial.

Evenimentul a fost condus de un locotenent-colonel din Districtul militar de sud al Rusiei.

Rostov-pe-Don a mai găzduit şi în trecut astfel de evenimente, dar anul acesta au participat mai mulţi copii, inclusiv de la grădiniţe.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici