Parchetul rus cere reexaminarea dosarului unor poliţişti achitaţi în cazul atacului de la Beslan

Parchetul rus a cerut duminică Curţii Supreme să reanalizeze cazul a doi poliţişti achitaţi după ce au fost acuzaţi de neglijenţă, favorizând luarea de ostatici la Beslan, care s-a soldat cu moartea a 331 de persoane.

52 afișări
Imaginea articolului Parchetul rus cere reexaminarea dosarului unor poliţişti achitaţi în cazul atacului de la Beslan

Parchetul rus cere reexaminarea dosarului unor poliţişti achitaţi în cazul atacului de la Beslan

Filiala locală a Parchetului General din Rostov pe Don (sud) "cere anularea deciziei judiciare şi reanalizarea cazului ţinând cont de încălcarea flagrantă a drepturilor victimelor, ale căror argumente nu au fost luate în considerare", se arată într-un comunicat al parchetului citat de agenţia Interfax.

Curtea supremă a Rusiei a confirmat la 6 martie achitarea a doi poliţişti dintr-un district din Inguşetia, o republică rusă vecină cu Osetia de Nord. Această decizie a fost aspru criticată de Comitetul mamelor de la Beslan.

Cei doi bărbaţi, Mouhajir Mavloev şi Ahmed Kotiev, acuzaţi de "neglijenţă provocând din neatenţie moartea a două persoane", au fost achitaţi în octombrie 2007 de Curtea Supremă din Inguşetia.

Potrivit anchetei, atacatorii au stat în regiunea Malgobek un timp, înainte de a se îndrepta către Beslan şi a desfăşura acţiunea teroristă.

Potrivit parchetului, poliţiştii acuzaţi care "ar fi trebuit să descopere" proiectele teroriştilor, nu au oferit "absolut nici o informaţie" care să prevină evenimentele tragice de la Beslan.

Luarea de ostatici din perioada 1-3 septembrie 2004, din şcoala de la Beslan (Osetia de Nord), cea mai sângeroasă din istorie, a provocat moartea 331 de persoane, dintre care 186 copii (fără a-i lua în calcul şi pe autorii atacului).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici