Parcul naţional Yosemite a fost închis de aniversarea sa, din cauza blocării statului federal

Parcul naţional Yosemite, una dintre principalele atracţii turistice din California, a râmas închis marţi pentru cea de-a 123-a aniversare la fel ca toate parcurile naţionale americane, din cauza paralizării parţiale a serviciilor federale guvernamentale.

147 afișări
Imaginea articolului Parcul naţional Yosemite a fost închis de aniversarea sa, din cauza blocării statului federal

Parcul naţional Yosemite a fost închis de aniversarea sa, din cauza blocării statului federal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ironia sorţii face ca aniversarea parcului Yosemite să fie onorată marţi de Google, care şi-a redesenat logo-ul în culorile parcului pe versiunea americană a site-ului.

Făcând click pe logo, utilizatorul descoperea o selecţie de link-uri către parc, printre care cel al site-ului care a fost oprit marţi din cauza paralizării statului federal, după eşecul Congresului american de a vota un buget.

"Din cauza blocării guvernului federal, toate parcurile naţionale sunt închise iar site-urile lor de Internet nu sunt operaţionale", a explicat site-ul pe prima pagină.

"Oricine speră să viziteze parcul, chiar şi pentru o zi, va găsi porţile închise şi va fi întors din drum", a declarat pentru Los Angeles Times purtătorul de cuvânt al parcurilor naţionale. "Accesul nu va fi permis".

Societatea care exploatează cele 1.000 de camere disponibile în incinta parcului, DNC Parks and Yosemnite, încearcă să prevină turiştii care au rezervări şi acordă 48 de ore celor care sunt deja în parc pentru a părăsi locaţia.

Yosemite, situat la aproximativ 320 de kilometri est de San Francisco, primeşte în medie două milioane de turişti în fiecare an

La sfârşitul lui august, două dintre rutele de acces în parc au fost închise din cauza unui incendiu imens, care a ars peste 100.000 de hectare de pădure în parc şi în împrejurimi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici