Parisul şi Madridul pledează pentru o acţiune europeană în privinţa terorismului

Miniştrii spaniol şi francez de Interne şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu problema terorismului şi au pledat în favoarea unei "acţiuni la nivel european pentru combatarea fenomenului", potrivit unui comunicat comun publicat la finalul unei reuniuni care a avut loc la Paris.

51 afișări
Imaginea articolului Parisul şi Madridul pledează pentru o acţiune europeană în privinţa terorismului

Parisul şi Madridul pledează pentru o acţiune europeană în privinţa terorismului (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Miniştrii Jorge Fernández Diaz şi Bernard Cazeneuve împărtăşesc "aceeaşi preocupare în privinţa ameninţării teroriste provenind în special din Siria şi din alte zone de conflict, cum ar fi Africa, de unde revin combatanţi islamişti", subliniază comunicatul.

În condiţiile în care o celulă de recrutare a islamiştilor a fost recent desfiinţată în Spania şi un suspect în atentatul de la Muzeul Evreiesc din Bruxelles a fost arestat la Marsillia, în sudul Franţei, cei doi miniştri au "convenit asupra importanţei organizării unei noi reuniuni a miniştrilor europeni de Interne în legătură cu plecările unor cetăţeni străini în Siria, cu prilejul Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) programat la 5 iunie la Luxemburg, şi a necesităţii de a formula propuneri de acţiune la nivel european pentru combaterea fenomenului", adaugă comunicatul.

O reuniune a miniştrilor de Interne din Germania, Marea Britanie, Italia, Polonia, Franţa şi Spania, cu participarea reprezentanţilor din Statele Unite, este programată în Barcelona la 25 şi 26 iunie, pentru discuţii pe această temă, mai arată comunicatul dat publicităţii de cei doi oficiali.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici