Parlamentul britanic a respins un amendament privind amânarea Brexitului

Parlamentarii britanici au votat marţi împotriva amendamentului B, o propunere legislativă care ar fi putut amâna Brexitul, pentru a evita ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord, relatează Reuters.

439 afișări
Imaginea articolului Parlamentul britanic a respins un amendament privind amânarea Brexitului

Parlamentul britanic a respins un amendament privind amânarea Brexitului

Propunerea, concepută de parlamentarul laburist Yvette Cooper, a fost respinsă cu 321 de voturi împotrivă şi 298 pentru. Respingerea amendamentului reprezintă o victorie pentru prim-ministrul britanic Theresa May, care se opunea proiectului legislativ.

Amendamentul presupunea amânarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană dacă Guvernul nu reuşea să încheie un acord cu reprezentanţii Uniunii Europene.

Camera Comunelor a respins, de asemenea, marţi seară, un proiect prezentat de opoziţia laburistă prin care ar fi putut propuse variante alternative pentru a se evita ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit. Proiectul propus de Partidul Laburist (centru-stânga, de opoziţie) a fost respins cu un raport de voturi 327/296.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici