Parlamentul Bulgariei va dezbate un proiect privind intensificarea activităţilor antiteroriste

Guvernul Bulgariei a prezentat, miercuri, Parlamentului un proiect de lege menit să limiteze tranzitul islamiştilor care merg spre Orientul Mijlociu pentru a se alătura grupărilor teroriste.

105 afișări
Imaginea articolului Parlamentul Bulgariei va dezbate un proiect privind intensificarea activităţilor antiteroriste

Parlamentul Bulgariei va dezbate un proiect privind intensificarea activităţilor antiteroriste (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În prezent, Codul Penal bulgar nu conţine nicio prevedere care să interzică părăsirea ţării sau tranzitul de către indivizi care vor să se alăture organizaţiilor teroriste.

Proiectul de lege prezentat miercuri de Guvern prevede "limitarea libertăţii de mişcare persoanelor care se pregătesc să participe la acţiuni teroriste sau la antrenamente islamiste".

Sute de islamişti europeni au tranzitat Bulgaria în ultimele luni, în drumul spre Siria, unde au devenit membri ai reţelei teroriste Stat Islamic.

Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege trebuie să primească aprobarea Parlamentului şi să fie promulgat de preşedinte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici