Parlamentul de la Chişinău cere retragerea trupelor ruse din Republica Moldova

Partidul Democrat, susţinut de alte facţiuni politice, a propus vineri un nou proiect de lege privind retragerea trupelor ruse din Republica Moldova, informează site-ul online Unimedia.

2069 afișări
Imaginea articolului Parlamentul de la Chişinău cere retragerea trupelor ruse din Republica Moldova

Parlamentul de la Chişinău cere retragerea trupelor ruse din Republica Moldova

Membri ai Partidului Socialiştilor (PSRM) au părăsit plenul Parlamentului în semn de protest faţă de noua propunere.

Conform unor parlamentari, ”staţionarea continuă a trupelor ruse şi întărirea prezenţei militare a acestora în partea de est a Republicii Moldova, constituie încălcări ale prevederilor constituţionale privind independenţa, suveranitatea, integritatea teritorială şi neutralitatea permanentă a statului moldovean”.

Totodată, ”menţinerea pe teritoriul Republicii Moldova a unui volum mare de arme şi echipament militar reprezintă o ameninţare constantă a securităţii şi stabilităţii regionale şi europene în general”.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici