Parlamentul European condamnă lipsa de acţiune a instituţiilor UE în faţa degradării statului de drept din Ungaria

  • Parlamentul European condamnă în termeni duri legea anti-LGBT din Ungaria.
  • Într-o rezoluţie votată cu 459 de voturi, deputaţii europeni consideră că această lege este o „încălcare clară” a principiilor UE.
  • Ursula von der Leyen a ameninţat că va începe o procedură împotriva Ungariei, care ar putea duce la sancţiuni financiare.
343 afișări
Imaginea articolului Parlamentul European condamnă lipsa de acţiune a instituţiilor UE în faţa degradării statului de drept din Ungaria
Parlamentul European a denunţat joi, 8 iulie, inacţiunea Comisiei Europene şi a Consiliului în faţa degradării statului de drept din Ungaria, în special în ceea ce priveşte noua lege anti-LGBT, notează Le Figaro.
 
Într-o rezoluţie votată cu 459 de voturi, deputaţii europeni consideră că această lege care interzice promovarea homosexualiţăţii în şcoli şi care a intrat în vigoare joi este o „încălcare clară” a principiilor UE.
 
Aceştia îşi exprimă „profunda îngrijorare” faţă de „degradarea continuată a statului de drept şi a drepturilor fundamentale din Ungaria,” indicând „lipsa de acţiune şi responsabilitatea Consiliului de-a lungul anilor.”
 
În textul său, Parlamentul European „solicită încă o dată Comisiei şi Consiliului să recunoască, în cele din urmă, că este urgent să acţioneze”.
 
Ursula von der Leyen a ameninţat că va începe o procedură împotriva Ungariei, care ar putea duce la sancţiuni financiare. 
 
Budapesta a reacţionat puternic, susţinând că este victima unei „campanii fără precedent” declanşate împotriva sa de UE.
 
Potrivit Parlamentului European, legea controversată „nu este un exemplu izolat, ci constituie o nouă ilustrare deliberată şi premeditată a dezmembrării progresive a drepturilor fundamentale din Ungaria”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici