Parlamentul European vrea sancţionarea Rusiei în cel mai scurt timp

Parlamentul European a cerut, joi, ca UE să adopte "în cel mai scurt timp" noi sancţiuni împotriva Rusiei, precum şi un embargo asupra armelor şi sancţiuni economice, dacă situaţia nu se calmează în Crimeea.

183 afișări
Imaginea articolului Parlamentul European vrea sancţionarea Rusiei în cel mai scurt timp

Parlamentul European vrea sancţionarea Rusiei în cel mai scurt timp

După o primă serie de măsuri decise săptămâna trecută, precum suspendarea negocierilor în materie de vize, eurodeputaţii apreciază că în absenţa calmării situaţiei sau în cazul anexării Crimeei, Uniunea "trebuie să adopte în ce mai scurt timp măsuri adecvate precum un embargo asupra armelor şi tehnologiilor cu dublă utilizare" civilă şi militară.

Rezoluţia, fără caracter coercitiv, a fost adoptată cu o majoritate largă.

Parlamentul cere, de asemenea, "restricţii în materie de vize, îngheţarea activelor" anumitor persoane "implicate în procesul decizional legat de invadarea Ucrainei" şi măsuri "împotriva companiilor ruseşti şi a filialelor lor, în special din sectorul energetic".

Condamnând "ferm agresiunea comisă de Rusia prin invadarea Crimeei", PE aminteşte că un referendum pe tema alipirii Crimeei la Rusia "va fi considerat ilegitim şi ilegal".

Liderii europeni, în cadrul summitului lor extraordinar din 6 martie, au convenit asupra unei strategii în trei etape, mergând până la sancţiuni economice.

Miercuri, preşedintele comisiei pentru Afaceri Externe din Duma rusă, Aleksei Puşkov, a avertizat că orice sancţiune europeană împotriva Rusiei va conduce la măsuri reciproce şi ar putea duce la o "îngheţare fără precedent" a contactelor politice, "mai rău decât în anii Războiului Rece".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici