Parlamentul Greciei a eşuat din nou în alegerea preşedintelui ţării

Parlamentul Greciei a eşuat a doua oară în încercarea de a alege preşedintele ţării, o situaţie care poate conduce la alegeri parlamentare anticipate.

116 afișări
Imaginea articolului Parlamentul Greciei a eşuat din nou în alegerea preşedintelui ţării

Parlamentul Greciei a eşuat din nou în alegerea preşedintelui ţării (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform unui comunicat oficial, 168 de parlamentari s-au pronuţat în favoarea fostului comisar Stavros Dimas, dar erau necesare 200 de voturi pentru a fi ales preşedinte.

Miercurea trecută, Stavros Dimas a primit 155 de voturi.

În turul trei al votului, Dimas va avea nevoie de 180 de voturi pentru a fi ales preşedinte al Greciei.

Zilele trecute, premierul Antonis Samaras a anunţat intenţia de a organiza la sfârşitul anului 2015 scrutinul parlamentar care normal ar trebui să se desfăşoare în 2016.

În cazul unui eşec în alegerea preşedintelui, Parlamentul va fi dizolvat, iar scrutinul legislativ se va desfăşura în ianuarie sau februarie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici