Parlamentul Serbiei a aprobat instalarea noului Guvern

Parlamentul Serbiei a aprobat, miercuri seară, instalarea unui nou Guvern, care va avea ca priorităţi investiţiile în infrastructura energetică şi integrarea ţării în Uniunea Europeană, informează agenţia Reuters.

201 afișări
Imaginea articolului Parlamentul Serbiei a aprobat instalarea noului Guvern

Mickey Mystique, Creative Commons

Noul Cabinet guvernamental va fi condus de Ana Brnabici, care a mai fost în două rânduri prim-ministru al Serbiei.

Noul Cabinet va avea 28 de miniştri, în principal din cadrul Partidului Progresist Sârb (SNS) şi din Partidul Socialist (SPS). Parlamentul a aprobat instalarea noului Guvern cu 157 de voturi din totalul de 250 de membri.

Premierul Ana Brnabici a declarat că noul Guvern va face investiţii de 12 miliarde de euro în proiecte energetice, inclusiv în conducte de gaz şi petrol şi în unităţi de producere a electricităţii.

"Uniunea Europeană este destinaţia strategică" a Serbiei, a declarat noul prim-ministru. Pentru a fi admisă în Uniunea Europeană, Serbia ar trebui să normalizeze relaţiile cu fosta provincie Kosovo, care şi-a proclamat independenţa în 2008. În plus, Belgradul va trebui să îşi alinieze politica externă la cea a Uniunii Europene. Serbia a condamnat invazia militară rusă în Ucraina, dar a refuzat să se ralieze sancţiunilor impuse de Bruxelles împotriva Moscovei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici