Parlamentul Turciei a aprobat amendamente la controversata lege privind Internetul

Parlamentul Turciei a adoptat, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, amendamentele solicitate de preşedintele ţării, Abdullah Gul, la recenta controversată lege privind Internetul, fără însă a se renunţa la sporirea controlului administrativ.

112 afișări
Imaginea articolului Parlamentul Turciei a aprobat amendamente la controversata lege privind Internetul

Parlamentul Turciei a aprobat amendamente la controversata lege privind Internetul (Imagine: Andrei Michailov/Mediafax Foto)

Potrivit AFP, după dezbateri tensionate, parlamentarii au adoptat două amendamente propuse de majoritatea parlamentară care susţine Guvernul Recep Tayyip Erdogan.

Primul amendament prevede ca Autoritatea guvernamentală pentru telecomunicaţii (TIB) să solicite în cel mult 48 de ore confirmarea de către justiţie a ordinului de blocare a unui site online.

Potrivit celui de-al doilea amendament, autorităţile au dreptul să stocheze cel mult doi ani datele despre activităţile internauţilor.

Preşedintele Abdullah Gül a promulgat săptămâna trecută controversata lege privind Internetul, criticată dur de opoziţie şi de societatea civilă pentru că sporeşte controlul asupra activităţilor online, limitând libertatea de exprimare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici