Parlamentul Ucrainei a aprobat organizarea de alegeri locale, mai puţin în regiunile separatiste

Parlamentul Ucrainei a votat, vineri, organizarea de alegeri locale în luna octombrie, în toată ţara mai puţin în regiunile separatiste din estul Ucrainei şi în Crimeea, relatează Fox News online.

157 afișări
Imaginea articolului Parlamentul Ucrainei a aprobat organizarea de alegeri locale, mai puţin în regiunile separatiste

Parlamentul Ucrainei a aprobat organizarea de alegeri locale, mai puţin în regiunile separatiste (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Decizia de a exclude regiunile separatiste proruse din estul ţării şi Crimeea, regiune anexată Rusiei din 2014, de pe lista celorlalte oraşe din Ucraina în care se vor organiza alegeri locale în luna octombrie a fost aprobată, vineri, de Parlamentul ucranean din cauza instabilităţii din aceste provincii.

Guvernul de la Kiev nu deţine niciun fel de control asupra teritoriilor din estul Ucrainei din aprilie 2014, de când rebelii separatişti s-au răzvrătit împotriva autorităţilor guvernamentale, transformând regiunea de est într-o zonă de conflict în care au murit aproximativ 6.500 de persoane de la izbucnirea războiului.

Într-un armistiţiu încheiat în luna februarie între Ucraina, Rusia şi separatiştii proruşi, s-a discutat despre posibilitatea organizării alegerilor locale în regiunile din est. Concretizarea acestei propuneri ar fi unul dintre primi paşi realizaţi în vederea încheierii conflictului armat între Guvern şi separatiştii proruşi, acord la care nu s-a putut ajunge până în prezent.

Propunerea de organizare a alegerilor locale aprobată vineri de către Parlament nu a luat în discuţie regiunile separatiste din estul Ucrainei şi Crimeea pentru că oficialii ucranieni nu au acces în zonele respective.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici