Parlamentul Ungariei sporeşte prerogativele armatei în materie de imigraţie

Parlamentul Ungariei a aprobat, luni, un proiect prin care militarii pot avea aceleaşi atribuţii ca agenţii de poliţie în gestionarea crizei imigranţilor, informează MTI.

210 afișări
Imaginea articolului Parlamentul Ungariei sporeşte prerogativele armatei în materie de imigraţie

Parlamentul Ungariei sporeşte prerogativele armatei în materie de imigraţie (Foto: AFP / Mediafax Foto)

Potrivit noii legi, militarii vor avea autoritatea de a deţine persoane, de a efectua percheziţii corporale, în maşini şi bagaje, de a imobiliza imigranţi.

Militarii aflaţi în patrulare la frontieră vor putea aplica forţa în caz de necesitate, folosind inclusiv gloanţe de cauciuc şi grenade lacrimogene.

Ungaria a luat măsuri drastice pentru gestionarea afluxului de imigranţi extracomunitari.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici