Partenera de viaţă a lui Francois Hollande doreşte să se ocupe în continuare de jurnalism

Partenera de viaţă a lui Francois Hollande, Valerie Trierweiler, doreşte să se ocupe în continuare cu jurnalism, realizând, "spre exemplu", interviuri cu personalităţi străine, şi a subliniat că ea nu va face nimic care ar putea să îl jeneze pe noul preşedinte francez.

130 afișări
Imaginea articolului Partenera de viaţă a lui Francois Hollande doreşte să se ocupe în continuare de jurnalism

Valerie Trierweiler (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cred că pot să continui jurnalismul dacă nu mă ocup de actualitatea franceză, oricare ar fi aceasta", a declarat jurnalista politică într-un interviu pentru revista Elle, care va apărea sâmbătă.

"Aş putea spre exemplu, dar încă nu sunt hotărâtă, să realizez interviuri cu personalităţi din străinătate, ceea ce mi-ar permite să păstrez o distanţă sigură. Este o idee", a adăugat Valerie Trierweiler.

"Un lucru este sigur, nu voi face nimic care să-l jeneze pe Francois, şi nici nu va susţine vreo cauză contrară diplomaţiei franceze. Este limita la care m-am decis", a menţionat ea.

"Nu am avere personală, ceea ce nu consider că ar fi un handicap, din contră. Am nevoie să îmi câştig traiul, am trei copii în grijă. Independenţa mea financiară este, la fel ca pentru milioane de francezi, o realitate concretă şi o prioritate", a adăugat Trierweiler, care şi-a exprimat în mai multe rânduri dorinţa de a continua să muncească şi după ce va deveni Primă Doamnă.

În octombrie, în timpul primarelor socialiste, Valerie Trierweiler şi-a întrerupt emisiunea sa politică difuzată pe postul de televiziune Direct8, "2012 portret de campanie", explicând că a "devenit dificil" pentru ea să îşi facă "corect" meseria de jurnalist politic.

În noiembrie, Paris Match, pentru care ea lucrează din anul 1989, a anunţat de asemenea că ea nu va mai lua parte "la viaţa colectivă" a publicaţiei pe durata campaniei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici