Partidul Conservator din Marea Britanie, victorie istorică la alegeri. O româncă a câştigat în Cambridge

  • Ieri au avut loc alegeri locale în Anglia şi parlamentare în Ţara Galilor şi Scoţia
  • Boris Johnson este optimist în legătură cu şansele Partidului Conservator
  • Românca Alexandra Bulat a câştigat postul de consilier local în Cambridge
4870 afișări
Imaginea articolului Partidul Conservator din Marea Britanie, victorie istorică la alegeri. O româncă a câştigat în Cambridge

Ieri au fost alegeri în tot Regatul Unit. Scoţienii şi galezii şi-au ales parlamentarii, iar englezii au avut alegeri locale.

Este cel mai mare scrutin britanic de la Alegerile Generale, din 2019.

Avem şi români pe buletinele de vot de acolo: Sergiu Barna a candidat din partea Partidului Conservator pentru Consiliul Judeţean din Kent.

Alexandra Bulat ştim deja că a câştigat, din partea Partidului Laburist, funcţia de consilier judeţean în Cambridge.

Este nevoie de informare mai mult la nivel local, pentru că foarte mulţi români, mai ales cei care au venit recent, nu prea ştiu care sunt drepturile lor, ce drepturi au la muncă. În zona dinafara oraşului sunt foarte mulţi români care lucrează în agricultură, de exemplu, şi chiar am observat că lucreză în nişte condiţii care nu sunt intr-adevăr foarte bune”, a declarat pentru Aleph News Alexandra Bulat, consilierul local în Abbey, Cambridge.

În Estul ţării, structurile de protecţie socială ale Consiliilor Judeţene sunt conduse în mare parte de români. În aceste domenii, englezii au venit şi au făcut recrutări masive din România. Vorbim despre oameni care s-au zbătut, dar nu şi-au găsit locul în ţara noastră.

În schimb, alegerile parlamentare din Scoţia pot aduce tensiuni în relaţia acestora cu Londra.
Un procent prea mic în rândul conservatorilor ar putea duce la coalizarea laburiştilor cu verzii. Totul pentru ca apoi să fie pus pe masă un referendum de independenţă, care ar putea duce la destrămarea Regatului Unit.

Boris Johnson a anunţat deja că va respinge orice cerere, deoarece consideră că problema a fost soluţionată la Referendumul din 2014.

55% din scoţieni au ales atunci să rămână în Marea Britanie.

Numărul 10 de pe Downing Street este încrezător în forţa conservatorilor din toate regiunile britanice.

”Avem nişte rezultate foarte încurajatoare până acum. Şi cred că asta este pentru că noi, guvernul, ne-am aplecat asupra priorităţilor noastre, priorităţilor oamenilor şi am revenit din pandemie cât de mult am putut”, a declarat Boris Johnson, premierul Marii Britanii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici