Partidul UKIP nu este rasist, ci "ultranaţionalist şi xenofob", afirmă un deputat conservator britanic - presă

Secretarul britanic de stat pentru colectivităţi locale, deputatul conservator Eric Pickles, a apreciat sâmbătă că partidul antieuropean UKIP nu este rasist, ci "ultranaţionalist şi xenofob", după ce Nigel Farage a dezvăluit că nu vrea să aibă vecini români.

545 afișări
Imaginea articolului Partidul UKIP nu este rasist, ci "ultranaţionalist şi xenofob", afirmă un deputat conservator britanic - presă

Partidul UKIP nu este rasist, ci "ultranaţionalist şi xenofob", afirmă un deputat conservator britanic (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Pickles a afirmat că Farage a profitat 'în cel mai ruşinos" mod de frica cetăţenilor britanici faţă de imigranţi, relatează cotidianul Huffington Post.

Deşi a recunoscut că în cadrul partidului figurează persoane cu "păreri rasiste", el a adăugat că, în opinia sa, UKIP nu este rasist.

Totuşi, secretarul britanic a apreciat că acest partid antieuropean este "xenofob, având frică de orice este diferit, neobişnuit sau pare străin".

“Cred că partidul (UKIP) este chiar ultranaţionalist", a declarat el.

Afirmaţiile lui Pickles intervin după ce liderul UKIP a şocat ascultătorii unui post de radio din Londra atunci când a dezvăluit că nu vrea să aibă vecini români, într-un interviu acordat LBC.

"Am fost întrebat dacă aş fi îngrijorat în cazul în care un grup de români s-ar muta lângă mine. Dacă trăieşti în Londra cred că ai fi" îngrijorat, a spus Farage.

El a negat însă că alimentează extremismul împotriva imigranţilor, insistând: "Nu demonizez pe nimeni. Demonizez clasa politică ce a deschis uşa permiţând să se întâmple astfel de lucruri".

Premierul britanic, David Cameron, a declarat că afirmaţiile lui Farage sunt "neplăcute" şi a avertizat că prin votarea pentru UKIP britanicii ar trimite un "mesaj îngrozitor" despre ţara lor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici