Pastorul american extremist Terry Jones nu are voie să intre în Marea Britanie

Marea Britanie a interzis, miercuri, pastorului extremist american Terry Jones să pătrundă pe teritoriul său, apreciind că prezenţa sa ar aduce atingere binelui public.

35 afișări
Imaginea articolului Pastorul american extremist Terry Jones nu are voie să intre în Marea Britanie

Pastorul american extremist Terry Jones nu are voie să intre în Marea Britanie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Guvernul se opune extremismului sub toate formele sale. De aceea, noi am interzis intrarea în Marea Britanie a pastorului Terry Jones", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.

"Venirea în Marea Britanie este un privilegiu, şi nu un drept, iar noi nu suntem dispuşi să autorizăm intrarea (în ţară) a celor a căror prezenţă aduce atingere binelui public", a precizat el.

"Suntem foarte dezamăgiţi. Le vom cere să îşi schimbe hotărârea şi să ridice interdicţia", a declarat pastorul pentru postul de televiziune Sky News.

Terry Jones a fost invitat să susţină, la 5 februarie, la Luton, un oraş cu o importantă populaţie musulmană, situat la nord de Londra, o conferinţă asupra "demonilor islamului". Invitaţia i-a fost adresată de extrema-dreaptă.

Jones a declanşat, vara trecută, o polemică internaţională, ameninţând cu arderea unor exemplare ale Coranului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici