Pastorul Terry Jones dă asigurări că renunţă la intenţia de a arde Coranul

Pastorul american Terry Jones a anunţat sâmbătă că a decis să renunţe la planurile de a arde mai multe exemplare ale Coranului, după ce iniţiativa sa a declanşat proteste în întreaga lume, relatează CNN.

13 afișări
Imaginea articolului Pastorul Terry Jones dă asigurări că renunţă la intenţia de a arde Coranul

Pastorul Terry Jones dă asigurări că renunţă la intenţia de a arde Coranul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pot garanta categoric că la biserica noastră nu va fi ars Coranul niciodată", a declarat Jones, într-o emisiune a postului de televiziune NBC. "Categoric nu vom arde Coranul", a insistat el.

Jones a ajuns la New York vineri seară şi a încercat să organizeze o întâlnire cu imamul care coordonează planurile de construire a unui centru islamic în Lower Manhattan, nu departe de locul atentatelor din 11 septembrie 2001. El a afirmat că întâlnirea planificată l-a ajutat să se decidă să renunţe la planurile de ardere a cărţilor.

El transmisese mesaje contradictorii în cursul zilei de vineri, determinând controverse la nivel internaţional şi proteste în lumea musulmană.

Preşedintele american, Barack Obama, a declarat vineri că ideea "arderii textelor sacre ale altei religii" contravine principiilor Statelor Unite.

Statele Unite marchează sâmbătă nouă ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie 2001, într-o atmosferă tensionată din cauza planurilor de construire a unui centru cultural islamic la New York, nu departe de Ground Zero.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici