Pata de petrol din Golful Mexic a ajuns pe plajele statului Mississippi

Petrolul a ajuns în cantitate mare pe plajele statului Mississippi din sudul Statelor Unite, care au fost până prezent ferite de mareea de neagră din largul coastelor americane, au anunţat duminică autorităţile locale.

148 afișări
Imaginea articolului Pata de petrol din Golful Mexic a ajuns pe plajele statului Mississippi

Pata de petrol din Golful Mexic a ajuns pe plajele statului Mississippi (Imagine: Arhiva MEdiafax Foto/AFP)

Circa trei kilometri de plajă din sudul statului au fost acoperiţi de petrol. Până în prezent, Mississippi nu a fost afectat de petrol decât sub forma unor pete mici, a declarat pentru AFP Dan Turner, purtător de cuvânt al guvernatorului Haley Barbour.

Alte trei state cu deschidere la Golful Mexic - Louisiana, Alabama şi Florida - au fost afectate, până în prezent, de mareea neagră provocată de explozia, la 20 aprilie, a unei platforme aparţinând grupului BP, situată la 80 de kilometri de coastă.

În Mississippi, localităţile Belle Fontaine Beach şi Lake Mars Landing au fost afectate în mod deosebit, petrolul ajungând pe uscat după ce a trecut printre insulele din largul coastelor.

Rafalele de vânt vor continua să împingă petrolul în direcţia coastelor în următoarele zile, au avertizat autorităţile locale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici