Patriarhul Kievului denunţă "metoda diabolică" a lui Vladimir Putin de alipire a Crimeei

Patriarhul ortodox al Kievului Filaret l-a acuzat joi pe preşedintele rus Vladimir Putin că a folosit o metodă "diabolică" în marele său discurs asupra anexării Crimeii la Rusia.

255 afișări
Imaginea articolului Patriarhul Kievului denunţă "metoda diabolică" a lui Vladimir Putin de alipire a Crimeei

Vladimir Putin (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"În intervenţia sa din 18 martie la Kremlin, preşedintele Rusiei Vladimir Putin a folosit un mijloc diabolic. El a amestecat adevărul cu minciuna", a afirmat într-un apel adresat "credincioşilor şi compatrioţilor" şeful Patriarhiei Kievului, care revendică mai multe milioane de credincioşi în Ucraina, unde coabitează cu o altă importantă Biserică Ortodoxă subordonată Patriarhiei Moscovei.

"Ocupând şi anexând Crimeea, conducerea rusă a zguduit întregul sistem de drept internaţional. De-acum, potrivit autorităţilor ruse, orice dispută în zona intereselor Kremlinului poate fi rezolvată prin forţă militară sau prin alte mijloace de presiune", a denunţat demnitarul religios.

"Vladimir Putin a început oficial să folosească expresii precum lumea rusă, Rusia istorică, ruşii, o naţiune divizată sau noi şi ucrainenii suntem acelaşi popor. Toate acestea, alături de nostalgia pentru trecutul grandios şi dorinţa de revanşă pentru prăbuşirea Uniunii Sovietice, sunt copii ale ideologiei şi discursului regimurilor fasciste din secolul XX", a declarat Patriarhul Filaret, după care i-a îndemnat pe compatrioţii săi fie uniţi, afirmând că "apărarea casei comune Ucraina în faţa agresorului este o datorie sacră pentru fiecare".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici