Patru avioane militare ruse, depistate de NATO deasupra Mării Baltice

Forţele Aeriene suedeze şi Alianţa Nord-Atlantică au trimis marţi aeronave pentru interceptarea a patru avioane militare ruse depistate deasupra Mării Baltice, anunţă surse oficiale citate de Associated Press.

1056 afișări
Imaginea articolului Patru avioane militare ruse, depistate de NATO deasupra Mării Baltice

Patru avioane militare ruse, depistate de NATO deasupra Mării Baltice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele patru avioane militare ruse - două bombardiere Tu-22M3 şi două aparate de vânătoare Suhoi Su-27 - zburau în spaţiul aerian internaţional, deasupra Mării Baltice, având transponderele oprite, pentru a nu fi localizate şi identificate.

Alianţa Nord-Atlantică a trimis avioane de vânătoare daneze şi italiene de la baze din Lituania pentru identificarea aparatelor ruse care se îndreptau spre enclava Kaliningrad.

"Avioanele militare ruse nu foloseau transponderele, nu luaseră legătura cu turnurile de control din regiune şi nu prezentaseră planuri de zbor", a declarat un oficial militar NATO.

Ministrul suedez de Externe, Margot Wallstrom, a calificat situaţia drept "inacceptabilă", explicând că avioanele militare ruse au pus în pericol traficul aerian civil.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici