Patru morţi la Damasc, într-un atentat cu maşină-capcană

Patru persoane au fost ucise, iar alte şase rănite într-un atentat cu maşină-capcană, joi, în vestul Damascului, a anunţat agenţia oficială siriană Sana.

177 afișări
Imaginea articolului Patru morţi la Damasc, într-un atentat cu maşină-capcană

Patru morţi la Damasc, într-un atentat cu maşină-capcană (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Un atentat terorist cu maşină-capcană s-a soldat cu patru morţi şi şase răniţi", a anunţat agenţia, adăugând că explozia a avariat magazine şi maşini.

Atentatul s-a produs în apropierea unui centru de cercetare şi experimentare aflat în subordinea Ministerului Industriei, în cartierul Soumaria, potrivit agenţiei.

Centrul, creat în 1965, se ocupă în special de ameliorarea calităţii produselor industriale, potrivit site-ului său.

De la izbucnirea conflictului în Siria, în martie 2011, au fost comise numeroase atentate cu maşini-capcană, în diferite locuri din capitală. Regimul sirian foloseşte termenul "terorist" pentru a-i desemna pe rebeli.

Pe de altă parte, Observatorul sirian pentru Drepturile Omului a anunţat că la Mouadamiyat Al Sham, în apropiere de Soumaria, aveau loc lupte violente între forţe ale regimului şi rebeli.

Forţele regimului au atacat sectoare din Mouadamiyat Al Sham şi Daraya, în sud-vestul capitalei, potrivit ONG-ului, care se bazează pe o reţea vastă de militanţi şi de surse medicale civile şi militare în întreaga ţară.

Forţele aeriene au lansat raiduri asupra oraşului Sabina, la sud de Damasc, iar rebelii au lansat rachete, care au explodat în centrul Damascului, potrivit aceleiaşi surse.

Între timp, cartierul Jobar, în estul capitalei, a fost supus unor bombardamente din partea armatei, având loc ciocniri între militari şi rebeli, care se opuneau unei ofensive a armatei.

Potrivit ONG-ului, mortiere trase de armată s-au abătut asupra taberei refugiaţilor palestinieni din Yarmouk, în sudul capitalei.

Raidurile aeriene au vizat, de asemenea, poziţii ale rebelilor în Idlib (nord-vest), Hama (centru), Latakia (vest) şi Alep (nord), mai anunţă ONG-ul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici