Patru noi decese în China din cauza gripei aviare

Virusul H7N9 al gripei aviare a provocat moartea a încă patru persoane în China, numărul total al deceselor ajungând la 31, potrivit unor statistici oficiale difuzate luni seara.

105 afișări
Imaginea articolului Patru noi decese în China din cauza gripei aviare

Patru noi decese în China din cauza gripei aviare (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Aceste noi decese au fost înregistrate în provincii din estul ţării, unde a fost recenzată majoritatea contaminărilor la om.

În afara Chinei continentale, un singur caz de infecţie a fost recenzat, în Taiwan, la o persoană care a contractat virusul în China.

Unii experţi se tem că acest virus poate deveni transmisibil între oameni, putând declanşa astfel o pandemie.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu a descoperit vreun indiciu al unei asemenea transmiteri de la om la om, dar a avertizat că H7N9 este "unul dintre cele mai mortale" virusuri identificate ale gripei aviare.

Cercetători chinezi au confirmat că acesta provine de la păsări de curte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici