Patru oameni împuşcaţi mortal, după un miting în Coasta de Fildeş

Trei bărbaţi şi o femeie au fost împuşcaţi mortal, marţi, în cartierul Treichville din Abidjan, în urma unor confruntări declanşate după un marş paşnic al femeilor care îl susţin pe Alassane Ouattara.

79 afișări
Imaginea articolului Patru oameni împuşcaţi mortal, după un miting în Coasta de Fildeş

Patru oameni împuşcaţi mortal, după un miting în Coasta de Fildeş (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Au fost atinşi de gloanţe. Doi au sosit deja morţi, doi au murit la clinică, din cauza rănilor", a declarat o sursă medicală, sub acoperirea anonimatului.

"Tânăra se afla în faţa curţii familiei, un glonţ a atins-o în piept", a adăugat unul dintre părinţii victimei.

Deocamdată nu sunt disponibile detalii privind circumstanţele morţii celor trei bărbaţi.

Mai mulţi răniţi erau îngrijiţi, marţi seara, pe culoarele şi în camerele clinicii.

După marşul femeilor care s-a încheiat în calm după prânz, mai mulţi tineri s-au confruntat cu poliţiştii pe străzi, incendiind o maşină de poliţie, potrivit unor martori.

Criza postelectorală între preşedintele în exerciţiu, Laurent Gbagbo, şi Alassane Ouattara, recunoscut ca preşedinte ales de comunitatea internaţională, a fost marcată de la jumătatea lui februarie de o intensificare a violenţelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici