Patru români, arestaţi în Italia după ce l-au jefuit şi l-au bătut pe fondatorul unor academii de artă. Victima este în comă ireversibilă

Patru români au fost arestaţi în Italia după ce au jefuit casa unui profesor universitar pensionar, pe care l-au bătut cu o bară de fier marţi noaptea, la Bagnaia, în apropiere de Viterbo.

705 afișări
Imaginea articolului Patru români, arestaţi în Italia după ce l-au jefuit şi l-au bătut pe fondatorul unor academii de artă. Victima este în comă ireversibilă

Patru români, arestaţi în Italia după ce l-au jefuit şi l-au bătut pe fondatorul unor academii de artă (Imagine: Shutterstock)

Academicianul italian în vârstă de 81 de ani agresat de un grup de români în apropiere de Roma este în comă ireversibilă, relatează site-ul de ştiri ViterboNews24.it.

Profesorul Ausonio Zuppa, în vârstă de 81 de ani, fondatorul Noii Academii de Arte Frumoase din Milano, a fost agresat în locuinţa sa din Belcolle, la nord de Roma. În urma agresiunii, profesorul a suferit traume faciale şi contuzii multiple, fiind internat la secţia de terapie intensivă a spitalului din Belcolle.

Conform fiului academicianului, Gianluca Zuppa, este posibil ca agresorii să fi căutat medaliile de aur cu care profesorul a fost distins pentru activităţile sale academice.

Ausonio Zappa, în vârstă de 81 de ani, este cea mai recentă victimă a unei serii de jafuri violente care au îngrozit Italia în ultimele luni. Profesorul universitar, fondatorul Academiei «Lorenzo da Viterbo» şi al Academiei de Arte Frumoase din Milano, se afla singur în casa sa când, în jurul orei 2.00, a fost surprins de doi hoţi care au pătruns în vilă, relatează Il Giornale, în ediţia electronică de joi. Alţi doi complici îi aşteptau pe aceştia în exteriorul casei.

În momentul în care i-a văzut pe cei doi hoţi, bătrânul a încercat să declanşeze butonul de alarmă conectat la sistemul unei companii private de securitate, dar aceştia l-au atacat cu o bară de fier, oprindu-se doar când bărbatul a căzut pe jos, într-o baltă de sânge.

Potrivit ediţiei electronice a cotidianului Il Tempo, cei patru români, cu vârste de 19, 20, 22 şi respectiv 25 de ani, au fost reţinuţi la scurt timp de carabinieri şi sunt acuzaţi de jaf în formă agravată, răpire şi tentativă de omucidere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici