Patru tineri au fost selectaţi să participe la ceremonia de acordare a Premiului Nobel pentru Pace

Patru tineri au fost selecţionaţi pentru a participa la ceremonia de decernare a Premiului Nobel pentru Pace în Oslo pe 10 decembrie, relatează publicaţia electronică EUObserver.

332 afișări
Imaginea articolului Patru tineri au fost selectaţi să participe la ceremonia de acordare a Premiului Nobel pentru Pace

Patru tineri au fost selectaţi să participe la ceremonia de acordare a Premiului Nobel pentru Pace (Imagine: Shutterstock)

Ana (12 ani) din Spania, Elena (16 ani) din Italia, Ilona (21 de ani din Polonia) şi Larkin (23 de ani) din Malta au câştigat concursul organizat de Uniunea Europeană.

Uniunea Europeană (UE) a lansat (miercuri, 14 noiembrie) un concurs adresat tinerilor europeni, care vor putea participa în acest fel la ceremonia de înmânare a Premiului Nobel pentru Pace, anunţase Comisia Europeană (CE) într-un comunicat.

UE a lansat un concurs de desenat şi scris care se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între opt şi 24 de ani, ai cărui patru învingători vor fi invitaţi să participe la ceremonia înmânării Premiului Nobel pentru Pace din 2012, la Oslo.

Concursul este organizat în parteneriat cu European Youth Forum (EYF). Cei patru învingători vor fi invitaţi de către preşedinţii Consiliului European, CE şi Parlamentului European (PE) să facă parte din delegaţia oficială a UE care va efectua o vizită la Oslo pentru a primi premiul.

"Premiul Nobel pentru Pace din 2012 nu este doar o recunoaştere a realizărilor trecute ale UE, el priveşte totodată viitorul. Sarcina noastră este să inspirăm mereu următoarea generaţie de europeni. De aceea, dorim ca tineretul european, care moşteneşte un continent de pace şi care va fi responsabil de viitorul Europei, să vină cu noi la Oslo", au declarat preşedinţii Van Rompuy, Barroso şi Schultz, citaţi în comunicat.

"Premiul Nobel pentru Pace este o oportunitate să ne amintim importanţa angajamentului societăţii civile şi cetăţenilor UE, în special tineri, în instaurarea păcii pe continent. Tineri activi au reprezentat forţe dinamice într-o Europă împreună cu care au crescut, iar un tineret european puternic reprezintă o precondiţie a continuării evoluţiei paşnice către o Europă unită", a declarat Peter Matjašic, preşedintele EYF.

"Pace, Europa, Viitor: Ce înseamnă pacea în Europa pentru tine?" este întrebarea la care sunt invitaţi să răspundă tinerii din UE. Tinerii cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani sunt invitaţi să răspundă la întrebare printr-un desen, iar cei cu vârste cuprinse între 13 şi 24 de ani sunt invitaţi să răspundă în scris, într-un text de maximum 120 de caractere, în oricare dintre cele 23 de limbi oficiale ale UE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici