Paul Manafort, fostul director al echipei de campanie a preşedintelui Trump, arestat preventiv în ancheta privind activităţile de lobby politic din Ucraina

Paul Manafort, fostul director al echipei de campanie a preşedintelui SUA Donald Trump, a fost plasat în arest preventiv într-un dosar privind activităţile de lobby politic desfăşurate în Ucraina, informează CNN.

723 afișări
Imaginea articolului Paul Manafort, fostul director al echipei de campanie a preşedintelui Trump, arestat preventiv în ancheta privind activităţile de lobby politic din Ucraina

Paul Manafort, arestat preventiv în ancheta privind activităţile de lobby politic din Ucraina

Paul Manafort, în vârstă de 69 de ani, era eliberat condiţionat pe o cauţiune de zece milioane de dolari, într-un proces în care este acuzat că nu a înregistrat în Statele Unite activităţile desfăşurate în Ucraina pentru campania partidului fostului preşedinte prorus Viktor Ianukovici.

În paralel, Paul Manafort este vizat şi de ancheta procurorului special Robert Mueller privind contactele echipei de campanie a lui Donald Trump cu Rusia. În contextul în care tocmai a fost acuzat că a încercat să influenţeze martori în procesul referitor la activităţile de lobby din Ucraina, o instanţă a dispus plasarea lui în arest preventiv.

"Nu îmi place acest lucru, dar nu pot să trec cu vederea ce s-a întâmplat. Aţi abuzat de încrederea care v-a fost acordată", a declarat judecătoarea Amy Berman Jackson, de la o instanţă districtuală din Washington.

Niciuna dintre acuzaţiile care îl vizează pe Paul Manafort în acest proces nu se referă la activităţile sale în cadrul echipei de campanie a lui Donald Trump.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici