Pedeapsa cu moartea a asasinilor lui Rajiv Gandhi, comutată în închisoare pe viaţă

Curtea Supremă indiană a comutat, marţi, condamnarea la moartea a trei atacatori ai fostului premier Rajiv Gandhi în 1991 din cauza termenelor considerate prea lungi pentru examinarea recursului lor, a anunţat marţi Primul judecător al Curţii.

509 afișări
Imaginea articolului Pedeapsa cu moartea a asasinilor lui Rajiv Gandhi, comutată în închisoare pe viaţă

Pedeapsa cu moartea a asasinilor lui Rajiv Gandhi, comutată în închisoare pe viaţă

Cei trei militanţi separatişti au fost condamnaţi la moarte pentru că au participat la asasinarea lui Rajiv Gandhi, ucis într-un atentat sinucigaş la 21 mai 1991 în timp ce se afla în campanie electorală în apropiere de Chennai, în sud-estul Indiei.

Cei trei militanţi, membri ai grupării Tigrii Eliberării din Tamil Ealam, au fost condamnaţi la moarte, după ce au fost găsiţi vinovaţi pentru organizarea atentatului împotriva fostului premier indian.

Rajiv era fiul fostului premier indian Indira Gandhi, asasinată în octombrie 1984, şi soţul Soniei Gandhi, actuala lideră a Partidului Congresului, aflat la putere în India.

Asasinarea lui Rajiv Gandhi a fost considerată drept o răzbunare a grupării Tigrii Eliberării din Tamil Ealam pentru acordul încheiat în 1987 între Guvernul indian şi autorităţile din Sri Lanka în vederea dezarmării mişcării, care a fost antrenată şi înarmată de New Delhi în anii '80.

Gruparea Tigrii Eliberării din Tamil Ealam a fost eliminată de armata sri-lankeză în 2009, în urma unui sângeros război civil care a durat trei ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici