Pelosi a anunţat că luni vor continua demersurile pentru acuzarea lui Trump: ”Acest preşedinte reprezintă o ameninţare iminentă pentru toţi”

  • Camera Reprezentanţilor SUA va începe, luni, demersuri pentru acuzarea lui Donald Trump.
  • urmează să fie depusă o rezoluţie prin care se solicită vicepreşedintelui Mike Pence „să convoace şi să mobilizeze Cabinetul pentru a activa cel Amendamentul 25.
  • Duminică, senatorul american Pat Toomey, un republican din Pennsylvania, s-a alăturat numărului tot mai mare de parlamentari care i-au cerut preşedintelui să demisioneze în urma violenţelor din Washington.
787 afișări
Imaginea articolului Pelosi a anunţat că luni vor continua demersurile pentru acuzarea lui Trump: ”Acest preşedinte reprezintă o ameninţare iminentă pentru toţi”
Camera Reprezentanţilor SUA va începe, luni, demersuri pentru acuzarea lui Donald Trump, a confirmat duminică preşedintele Nancy Pelosi într-o scrisoare adresată parlamentarilor democraţi, notează dpa.
 
Luni dimineaţă, a scris Pelosi, urmează să fie depusă o rezoluţie prin care se solicită vicepreşedintelui Mike Pence „să convoace şi să mobilizeze Cabinetul pentru a activa cel Amendamentul 25 pentru a-l declara pe preşedinte incapabil să îşi îndeplinească atribuţiile funcţiei sale.”
 
"Îl chemăm pe vicepreşedinte să răspundă în termen de 24 de ore," a mai spus Pelosi.
 
"În protejarea Constituţiei noastre şi a democraţiei noastre, vom acţiona de urgenţă, deoarece acest preşedinte reprezintă o ameninţare iminentă pentru toţi," a adăugat Pelosi.
 
Duminică, senatorul american Pat Toomey, un republican din Pennsylvania, s-a alăturat numărului tot mai mare de parlamentari care i-au cerut preşedintelui să demisioneze în urma violenţelor din Washington.
 
Toomey a afirmat că cel mai bun lucru pentru ţară ar fi ca Trump să „demisioneze şi să plece cât mai curând posibil”.
 
„Nu se pare că există voinţa sau consensul pentru activarea a Amendamentului 25 şi nu cred că este timp să facem o acuzare. Au mai rămas 10 zile până când preşedintele pleacă oricum. Cred că cel mai bun lucru ar fi o demisie,” a spus el.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici