Pentagonul lucrează la o nouă generaţie de arme: Mini-rachetă de croazieră care încape într-un rucsac

Departamentul american al Apărării încearcă să dezvolte "bombe inteligente" de mici dimensiuni pentru operaţiuni militare precise specifice secolului 21, scrie ziarul Los Angeles Times, în ediţia electronică.

367 afișări
Imaginea articolului Pentagonul lucrează la o nouă generaţie de arme: Mini-rachetă de croazieră care încape într-un rucsac

Pentagonul lucrează la o nouă generaţie de arme: Mini-rachetă de croazieră care încape într-un rucsac (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dezvoltarea unor astfel de arme ar permite reducerea costurilor şi evitarea victimelor civile.

În acest context, Pentagonul lucrează la o nouă generaţie de arme care pun accent pe tehnologii mai precise şi pot fi ataşate la avioane de mici dimensiuni, eventual chiar fără pilot, pentru a evita folosirea armamentului rămas din vremea Războiului Rece.

Inginerii companiei AeroVironment Inc. dezvoltă un tip de mini-rachetă de croazieră care poate încăpea în rucsacul unui soldat şi poate fi ataşată unui lansator portabil.

Aceste arme miniaturizate au un lucru în comun - toate vor fi transportate de avioane fără pilot, Pentagonul acordând un rol din ce în ce mai mare acestor aparate în operaţiunile din Irak, Afganistan şi Pakistan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici