Pentagonul: Rusia a pierdut probabil circa jumătate din tancurile sale de luptă în Ucraina. Pronosticul dat războiului

5688 afișări
Imaginea articolului Pentagonul: Rusia a pierdut probabil circa jumătate din tancurile sale de luptă în Ucraina. Pronosticul dat războiului

Pentagonul: Rusia a pierdut probabil circa jumătate din tancurile sale de luptă în Ucraina

Rusia a pierdut aproape jumătate din tancurile sale de luptă de la începutul invaziei  în Ucraina, este de părere Celeste Wallander, secretară adjunctă a Apărării pentru Afaceri de securitate internaţională la Pentagon.
 
Capabilităţile armatei ruse, în special ale forţelor terestre, s-au deteriorat semnificativ, este de părere experta. Aceasta declară că  aproximativ 80% din capacitatea forţelor terestre ale Rusiei este în Ucraina.
 
 Statul Major General al forţelor armate ucrainene declară, la rândul său, că Rusia a pierdut 3.267 de tancuri de la începutul invaziei, 24 februarie 2022.
 
Wallander a declarat, totodată, că, într-adevăr capabilităţile navale ale Rusiei sunt performante, în timp ce altele mai slabe, cum ar fi aprovizionarea cu drone, sunt sprijinite de către Iran.
 
Rusia este mai slabă pe front, dar învaţă să se adapteze, aplicând lecţiile învăţate din pierderile şi eşecurile anterioare, în special în jurul Bakhmut din regiunea Doneţk, mai punctează experta.
 
Wallander crede că este greu de prezis cum se va încheia războiul, dar Pentagonul este sigur că Rusia nu îşi va atinge obiectivele strategice şi operaţionale, în timp ce Ucraina va reuşi să îşi apere teritoriile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici