Persoane necunoscute au incendiat birourile unui ministru grec la Atena

Persoane necunoscute şi mascate au dat foc, miercuri după-amiază, la Atena birourilor deputatului Miltiadis Varvitsiotis (conservator), ministru al Marinei Comerciale, provocând pagube materiale, a anunţat o sursă din cadrul poliţiei, citată de AFP.

91 afișări
Imaginea articolului Persoane necunoscute au incendiat birourile unui ministru grec la Atena

Persoane necunoscute au incendiat birourile unui ministru grec la Atena (Imagine: Florin Buliga/Mediafax Foto)

Mai mulţi agresori au dat foc birourilor de la parterul clădirii situate în centrul Atenei, a anunţat poliţia.

Potrivit agenţiei de presă publice Athens News Agency, aceştia au scos mai întâi personalul din clădire. Focul a fost stins rapid de pompieri.

Varvitsiotis este deputat al Partidului Noua Democraţie al premierului conservator Antonis Samaras şi a fost numit ministru al Marinei Comerciale cu ocazia unei remanieri ministeriale în iunie.

"Democraţia nu se va lăsa terorizată", a declarat într-un comunicat, publicat la scurt timp după atac, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Simos Kedikoglou.

Birourile oficiale, precum şi sediile economice, diplomatice sau judiciare din Grecia sunt deseori vizate de atacuri de acest tip.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici