Peru a închis faimosul său sit turistic Machu Picchu

Peru a închis faimosul său sit turistic Machu Picchu pe fondul protestelor antiguvernamentale, a anunţat sâmbătă Ministerul Culturii, iar sute de turişti au rămas blocaţi.

1214 afișări
Imaginea articolului Peru a închis faimosul său sit turistic Machu Picchu

Peru a închis faimosul său sit turistic Machu Picchu

Demonstraţiile care cer demisia preşedintelui peruan Dina Boluarte sunt în desfăşurare de la începutul lunii decembrie, soldate cu 46 de morţi şi care au determinat guvernul să impună starea de urgenţă în zonele afectate de violenţe.

Autorităţile au anunţat sâmbătă că încă un protestatar a murit în urma manifestaţiilor din sudul ţării, victima ajungând deja decedată la spitalul local din oraşul Puno.

Înainte de închiderea de sâmbătă a Machu Picchu, serviciile feroviare către această destinaţie fuseseră deja suspendate din cauza căii ferate care a fost deteriorată de manifestanţi.

Cel puţin 400 de persoane, dintre care 300 de străini, sunt blocate la poalele sitului, în oraşul Aguas Calientes, şi cer să fie evacuate, conform AFP.

Turiştii "nu pot pleca deoarece calea ferată a fost avariată în diferite locuri", declara vineri ministrul turismului, Luis Fernando Helguero.

Protestatarii încearcă să menţină presiunea asupra guvernului peruan, sfidând starea de urgenţă care acoperă acum aproape o treime din ţară.

Dintre cei 46 de morţi, 45 erau protestatari şi unul era un ofiţer de poliţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
peru,
machu picchu,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici