Pescadoare ruse dotate cu tehnologie ultramodernă de spionaj patrulează în largul Marii Britanii

Rusia a trimis ambarcaţiuni de pescuit dotate cu echipamente sofisticate de spionaj în largul Marii Britanii, afirmă amiralul britanic Alan West, fost secretar de stat britanic pentru Securitate şi fost şef al Forţelor navale britanice, citat de site-ul publicaţiei Express.

1526 afișări
Imaginea articolului Pescadoare ruse dotate cu tehnologie ultramodernă de spionaj patrulează în largul Marii Britanii

Pescadoare ruse dotate cu tehnologie ultramodernă de spionaj patrulează în largul Marii Britanii (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit amiralului West, lord de Spithead, activităţile de spionaj practicate de Rusia au atins un "nivel îngrijorător" pentru că preşedintele Vladimir Putin a ordonat "acte de provocare".

Lordul West susţine că numeroase ambarcaţiuni ruse dotate cu tehnologie de spionaj de ultimă generaţie şi având aspect de pescadoare patrulează în apele internaţionale din Marea Nordului, în apropierea coastelor nord-estice ale Marii Britanii. Navele ruse au fost observate de avioane de recunoaştere NATO, care au alertat autorităţile britanice.

Potrivit amiralului britanic, ambarcaţiunile ruse au echipamente care pot intercepta comunicaţii militare pe o rază de circa 350-400 de kilometri, vizând bazele militare Lossiemouth şi Coningsby, situate în nord-estul Marii Britanii.

Informaţiile au fost confirmate, sub acoperirea anonimatului, de un oficial din cadrul Ministerului britanic al Apărării. Oficialul britanic a explicat că nu se pot lua măsuri contra navelor ruse atât timp cât acestea rămân în apele internaţionale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici