Peste 1.000 de nord-coreeni, arestaţi pentru că au vizionat filme sud-coreene

Peste 1.000 de nord-coreeni au fost încarceraţi recent pentru că au vizionat în mod ilegal filme sud-coreene, în timp ce regimul comunist luptă împotriva afluxului de DVD-uri şi CD-uri piratate provenind din China, au anunţat luni transfugii nord-coreeni.

47 afișări
Imaginea articolului Peste 1.000 de nord-coreeni, arestaţi pentru că au vizionat filme sud-coreene

Peste 1.000 de nord-coreeni, arestaţi pentru că au vizionat filme sud-coreene (Imagine: Mediafax Foto)

Aproximativ 1.200 de persoane sunt încarcerate în prezent în oraşul Kaechon (nord-vest) pentru că au vizionat programe sud-coreene, a declarat un grup de transfugi nord-coreeni instalaţi în Coreea de Sud, denumit North Korea Intellectuals Solidarity (NKIS), citând un oficial din cadrul unei închisori.

Accesul la cultura şi muzica pop străine este total interzis în Coreea de Nord, una dintre ţările cele mai închise din lume, contravenienţii riscând pedepse de doi până la cinci ani de închisoare şi amenzi.

Potrivit grupului de transfugi, care citează o altă sursă nord-coreeană, regimul de la Phenian a înfiinţat în ianuarie o unitate de poliţie a cărei misiune este să identifice contravenienţii.

Dar filmele şi cultura pop din Coreea de Sud (Hallyu - "New Wave") au devenit din ce în ce mai populare în Nord din cauza traficului cu DVD-uri şi CD-uri piratate provenind din China, ţară învecinată şi principalul partener comercial al Coreei de Nord.

"Potrivit acestui oficial, este prima dată când numărul deţinuţilor încarceraţi pentru că au vizionat comedii sud-coreene depăşeşte 1.000" de persoane, a declarat grupul de transfugi, precizând că închisoarea, care numără în prezent 3.000 de deţinuţi, este suprapopulată.

Phenianul urmăreşte şi tinerele care adoptă o ţinută vestimentară şi o coafură în stilul actriţelor sud-coreene, a anunţat recent publicaţia electronică sud-coreeană Daily NK.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici