Peste 1.500 de locuinţe inundate şi zeci de persoane evacuate în Bosnia în urma intemperiilor

Peste 1.500 de locuinţe au fost inundate în mai multe localităţi din nordul Bosniei unde locuitorii şi autorităţile au luat măsuri marţi împotriva revărsării râurilor, după trei zile de ploi torenţiale, a anunţat presa locală.

14 afișări
Imaginea articolului Peste 1.500 de locuinţe inundate şi zeci de persoane evacuate în Bosnia în urma intemperiilor

Peste 1.500 de locuinţe inundate şi zeci de persoane evacuate în Bosnia în urma intemperiilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Situaţia cea mai dificilă a fost întâmpinată în Celinac, o localitate situată la 20 de kilometri est de Banja Luka, unde cinci sute de case au fost inundate, în timp ce 20 de familii au fost evacuate, relatează agenţia oficială Fena şi postul naţional de televiziune (BHRT).

Aprovizionarea cu energie electrică în localitatea de 10.000 de persoane a fost întreruptă din cauza unei defecţiuni a sistemului de distribuţie, provocată de intemperii.

"Este o adevărată catastrofă. Plouă mereu, apele nu se retrag şi situaţia este mult mai îngrijorătoare", a declarat premierul Republicii Srpska, Milorad Dodik, care s-a deplasat la faţa locului pentru a evalua pagubele în această localitate ce face parte din entitatea sârbilor din Bosnia.

Guvernul Republicii Srpska a pus la dispoziţie elicoptere serviciilor de protecţie civilă pentru a organiza evacuări.

Aproape toate localităţile din nordul ţării, de la Bihac (nord-vest) la Bijeljina (nord-est), au fost afectate. Zeci de persoane au fost evacuate din locuinţele lor.

Numeroase drumuri au fost avariate sau distruse, în vreme ce anumite sate au fost izolate complet. Aprovizionarea locuitorilor cu apă şi hrană a fost demarată de protecţia civilă.

Sute de hectare de terenuri agricole se află de asemenea sub ape.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici