Peste 120 de persoane au murit în Tokyo din cauza căldurii

Căldura sufocantă instalată începând cu 6 iulie într-o mare parte a Japoniei s-a soldat cu cel puţin 120 de morţi doar în Tokyo şi cu spitalizarea a sute de persoane, potrivit presei nipone, citată de AFP.

618 afișări
Imaginea articolului Peste 120 de persoane au murit în Tokyo din cauza căldurii

Peste 120 de persoane au murit în Tokyo din cauza căldurii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

De aproximativ o lună şi jumătate, temperatura depăşeşte 35 sau 40 de grade Celsius la umbră în numeroase localităţi din sud-estul, centrul şi vestul arhipelagului.

Aceste temperaturi ridicate sunt suportate cu dificultate de către persoanele în vârstă.

Aproximativ 83 la sută dintre victime sunt persoane cu vârsta de peste 65 de ani. În 90 la sută dintre cazuri, cadavrele au fost găsite în case, majoritatea cărora nu aveau aer condiţionat.

Autorităţile recomandă consumul redus al electricităţii, din cauza unui deficit de producţie legat de oprirea reactoarelor nucleare, dar invită, totuşi, să fie utilizate în mod raţional aparatele de aer condiţionat prezente în majoritatea caselor şi fără de care temperatura din case poate deveni insuportabilă.

Mai mulţi voluntari merg uneori în vizită la persoane în vârstă pentru a le încuraja să bea apă cu regularitate şi să-şi regleze corect aparatele de aer condiţionat, dar aceste acţiuni nu sunt suficiente, la fel ca şi îndemnurile la precauţie transmise de presă.

Sezonul de ploi nu a fost intens în acest an şi s-a terminat prea devreme în estul Japoniei, fiind urmat imediat de temperaturi ridicate, începând din 6 iulie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici