Peste 2.700 de imigranţi, salvaţi în ultimele 24 de ore din Marea Mediterană

Peste 2.700 de imigranţi africani care încercau să ajungă în spaţiul Uniunii Europene au fost salvaţi în ultimele 24 de ore din Marea Mediterană, anunţă Paza de Coastă italiană, citată de ANSA.

163 afișări
Imaginea articolului Peste 2.700 de imigranţi, salvaţi în ultimele 24 de ore din Marea Mediterană

Peste 2.700 de imigranţi, salvaţi în ultimele 24 de ore din Marea Mediterană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nave din mai multe ţări, inclusiv din cadrul misiunii europene Triton, au intervenit în ajutorul a 18 ambarcaţiuni, în Canalul Sicilia, salvând 2.741 de imigranţi.

Alţi 300 de imigranţi salvaţi duminică au ajuns marţi în portul sicilian Pozzallo.

La bordul unei nave a fost găsit cadavrul unui bărbat care avea răni provocate de gloanţe. Potrivit martorilor, bărbatul a fost împuşcat de miliţii islamiste, în largul Libiei. Autorităţile italiene au declanşat o investigaţie în acest caz.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici