Peste 2 miliarde de doze administrate la nivel global. Cum arată clasamentul şi care sunt cele şase ţări din lume nu au început vaccinarea

  • Peste două miliarde de vaccinuri Covid-19 au fost administrate în întreaga lume, potrivit calculelor AFP extrase din surse oficiale.
  • Cifra vine la puţin peste şase luni de la debutul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19.
  • Cel puţin 2.109.696.022 de doze au fost adiminstrate în 215 de ţări şi teritorii.
1331 afișări
Imaginea articolului Peste 2 miliarde de doze administrate la nivel global. Cum arată clasamentul şi care sunt cele şase ţări din lume nu au început vaccinarea

Campania globală de vaccinare trece un nou prag. Peste 2 miliarde de doze administrate. Doar şase ţări din lume nu au început vaccinarea

Israelul, care a condus cursa de la început, este încă în faţă, cu aproape şase din 10 persoane complet vaccinate. Este urmat de Canada 59& din populaţie cu cel puţin o doză, Regatul Unit 58,3%, Chile 56,6% şi Statele Unite 51%, relatează France24.

Şase din 10 doze au fost administrate în cele mai populate trei ţări din lume - China (704,8 milioane de doze), SUA (296,9 milioane) şi India (221 milioane).

Aproape patru din 10 persoane din Uniunea Europeană au primit cel puţin o doză, Germania conducând cu 43,6%, urmată de Italia 40% şi Franţa şi Spania cu 39,4%.

Doar şase ţări din lume nu au început încă să vaccineze - Coreea de Nord, Haiti, Tanzania, Ciad, Burundi şi Eritreea.

China este lideră în clasamentul pe ultima săptămână, injectând 1,37% din populaţia sa pe zi. Bahrain şi Uruguay acoperă, de asemenea, aproximativ un procent pe zi.

În ciuda faptului că a fost devastate de pandemie, viteza de vaccinare în India şi Brazilia a fost mult mai lentă, acoperind doar 0,19%  din populaţia pe zi în cazul Indiei şi 0,29% în Brazilia.

De fapt, există încă o inegalitate uriaşă în răspândirea vaccinurilor, cu doar 2,5 doze la 100 de oameni în Africa faţă de 87 la 100 în SUA şi Canada şi 47 în Europa.

Vaccinul Oxford / AstraZeneca este cel mai răspândit vaccin, administrat în 170 din cele 215 de ţări în care au început campaniile.

Este urmat de Pfizer / BioNTech, care este utilizat în cel puţin 97 de ţări; Moderna (cel puţin 46); Sinopharm (45); Sputnik V (40); Johnson & Johnson (29).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici