Peste o mie de persoane au manifestat la Mariupol pentru o Ucraină unită

Peste o mie de persoane au manifestat, miercuri seara, în oraşul ucrainean Mariupol (sud-est), pentru a susţine integritatea ţării, relatează agenţia oficială Ukrinform.

729 afișări
Imaginea articolului Peste o mie de persoane au manifestat la Mariupol pentru o Ucraină unită

Peste o mie de persoane au manifestat la Mariupol pentru o Ucraină unită - presă

Persoanele adunate în centrul oraşului Mariupol au desfăşurat un drapel ucrainean enorm, cu lungimea de 100 de metri şi lăţimea de 3 metri.

De asemenea, manifestanţii au păstrat un minut de reculegere în memoria persoanelor care au murit pe 16 aprilie, în asaltul asupra unităţii militare de la Mariupol.

Primarul oraşului, Iuri Hotlubei a afirmat că, în pofida situaţiei dificile, administraţia sa reuşeşte să asigure o bună funcţionare a instituţiilor de stat.

Potrivit Ukrinform, în cursul manifestaţiei nu au avut loc "incidente violente şi provocări din partea separatiştilor, însă reprezentanţi ai "Republicii de la Doneţk" au fost prezenţi şi au fotografiat persoanele venite să susţină ideea unei Ucraine unite.

Activişti proruşi au lansat pe 16 aprilie un asalt asupra unei unităţi militare din oraşul ucrainean Mariupol, folosind arme automate şi cocteiluri Molotov. Ulterior, asaltul a fost oprit de forţele speciale "Alfa" din cadrul Serviciilor speciale ucrainene (SBU). În urma asaltului au murit trei persoane, iar alte 12 au fost rănite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici