Peter Szijjarto, ministrul ungar de Externe: Martin Schulz,"un om al trecutului"; nu a făcut nimic împotriva migraţiei ilegale

Politicianul german Martin Schulz este "un om al trecutului" care reprezintă politica în care sunt înrădăcinate problemele de astăzi, a declarat ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, drept reacţie la critica recentă a lui Schulz la adresa premierului ungar Viktor Orban, relatează MTI.

1226 afișări
Imaginea articolului Peter Szijjarto, ministrul ungar de Externe: Martin Schulz,"un om al trecutului"; nu a făcut nimic împotriva migraţiei ilegale

Peter Szijjarto, ministrul ungar de Externe: Martin Schulz,"un om al trecutului"; nu a făcut nimic împotriva migraţiei ilegale (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Problemele nu pot fi rezolvate având aceeaşi abordare ca cel care le-a cauzat, a spus Szijjarto, insistând că Schulz "împiedică practic consolidarea securităţii europene".

Schulz, "în calitatea sa de preşedinte al Parlamentului European, nu a făcut nimic împotriva migraţiei ilegale care a dus la terorism, iar scopul său este, o spun din nou, nu protejarea europenilor; el l-a criticat pe Orban pentru a obţine avantaje politice în Germania", a spus Szijjarto.

"Schulz nu are dreptate. Guvernul ungar dă dovadă de o solidaritate excepţională cu Germania, deoarece niciun imigrant clandestin nu poate ajunge în Germania prin Ungaria. Protejăm graniţele externe ale UE şi prin asta protejăm de asemenea Germania, cheltuim mulţi bani pe această protecţie", a mai subliniat Szijjarto.

Într-un discurs susţinut după desemnarea sa drept candidatul Partidului Social-Democrat (SPD) la postul de cancelar al Germaniei, Schulz a spus că Viktor Orban este cel mai zgomotos reprezentant al celor care distrug solidaritatea europeană, respingând orice solidaritate cu Germania în ceea ce priveşte politicile în materie de migraţie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici