Petro Poroşenko nu va participa la summitul CSI de la Minsk

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko i-a spus, într-o discuţie la telefon, omologului său belarus Aleksandr Lukaşenko, că nu va participa vineri la summitul CSI care se desfăşoară la Minsk, a anunţat joi serviciul de presă al liderului belarus, potrivit agenţiei ruse Tass.

180 afișări
Imaginea articolului Petro Poroşenko nu va participa la summitul CSI de la Minsk

Petro Porosenko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a avut o conversaţie telefonică cu omologul său ucrainean Petro Poroshenko, discutând despre agenda reuniunii şefilor de stat la summitul Comunităţii Statelor Independente (CSI) de la Minsk", a precizat serviciul de presă.

"Preşedintele Ucrainei, Petro Poroshenko, a prezentat scuze pentru absenţa sa la summit şi i-a cerut preşedintelui belarus să-i informeze pe ceilalţi participanţi cu privire la decizia Kievului", informează sursă citată, adăugând că Ucraina va fi reprezentată la summit de către ambasadorul său în Belarus.

Poroşenko i-a cerut, de asemenea, lui Lukaşenko să prezinte şefilor de stat posiţia Ucrainei faţă de situaţia din regiunile Doneţk şi Lugansk, sugerând că el se va întâlni cu liderul belarus în Ucraina, în viitorul apropiat, pentru discuţii privind relaţiile bilaterale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici