Petro Poroşenko promite dreptate în cazul victimelor incidentului aviatic din estul Ucrainei

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a declarat vineri că este o "datorie morală" să fie găsiţi vinovaţii în cazul prăbuşirii avionului malaysian în regiunea Doneţk, în cadrul serviciilor religioase organizate pentru a marca împlinirea unui an de la incident, relatează RTE NEWS online.

234 afișări
Imaginea articolului Petro Poroşenko promite dreptate în cazul victimelor incidentului aviatic din estul Ucrainei

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La un an de la prăbuşirea avionului MH17 al companiei aeriene Malaysia Airlines, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a promis că se va face dreptate în cazul decesului celor 298 de pasageri, că responsabilii de provocarea accidentului aviatic nu vor scăpa nepedepsiţi.

"Din nefericire, acest avion de transport şi cei 298 de pasageri de la bordul său au devenit ţinta unui atac terorist îngrozitor, provocat de pe un teritoriu ocupat de militanţi proruşi din estul Ucrainei", a declarat Poroşenko.

"O armă atât de avansată din punct de vedere tehnologic cu care a fost doborâtă aeronava nu putea să ajungă în mâinile unor terorişti decât din Rusia", a subliniat preşedintele Ucrainei.

El a declarat că este o "datorie morală" să onoreze memoria celor care au pierit în acest accident aviatic şi "să asigure o pedeapsă corectă pentru cei care sunt vinovaţi de prăbuşirea avionului".

Servicii funerare au fost organizate în Olanda şi Ucraina vineri pentru marcarea împlinirii unui an de la prăbuşirea unei aeronave MH17 în regiunea Doneţk.

Şi în Australia vor fi ţinute servicii funebre în memoria victimelor.

Cei mai mulţi pasageri erau de origine olandeză (146), urmaţi de cetăţeni malaysieni (42) şi australieni (27).

Aeronava Boeing 777 a companiei Malaysia Airlines cu ruta Amsterdam-Kuala Lumpur a fost doborâtă pe data de 17 iulie 2014 în regiunea Doneţk, declarată zonă de conflict în acea perioadă, în urma luptelor dintre autorităţile ucrainiene şi forţele separatiste proruse.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici