Phenianul numeşte un nou ministru al Apărării, după presupusa execuţie a lui Hyon Yong-chol cu tunul

Coreea de Nord a numit un nou ministru al Apărării, la aproape două luni după ce, potrivit unor zvonuri, fostul ministru ar fi fost executat cu un tun antiaerian, relatează CNN.

298 afișări
Imaginea articolului Phenianul numeşte un nou ministru al Apărării, după presupusa execuţie a lui Hyon Yong-chol cu tunul

Phenianul numeşte un nou ministru al Apărării, după presupusa execuţie a lui Hyon Yong-chol cu tunul (Foto: AFP)

Agenţia nord-coreeană de presă, de stat, KCNA a publicat sâmbătă un comunicat în care anunţă o reuniune militară la nivel înalt, în care Pak Yong-sik apare ca ministru al Apărării.

Este pentru prima dată când regimul afirmă în mod public că Pak Yong-sik deţine această funcţie.

Hyon Yong-chol, fostul ministru al Apărării, a fost menţionat de presa de stat pentru ultima dată pe 29 aprilie.

El ar fi fost executat cu un tun antiaerian, la o şcoală militară din Phenian, în faţa a sute de persoane, în jurul datei de 30 aprilie, a informat serviciul sud-coreean de informaţii NIS Parlamentul sud-coreean.

Unii analişti se îndoiesc de faptul că Hyon Yong-chol a fost ucis, notând că acesta a apărut în documentare, în mai mai multe rânduri, după data la care ar fi fost executat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici