Phenianul se va folosi pe puterea sa nucleară pentru a se apăra

Coreea de Nord se va sprijini pe puterea sa nucleară pentru a se apăra în faţa acţiunilor "ostile" ale Statelor Unite şi Coreei de Sud, a declarat vineri ministrul nord-coreean de Externe, Pak Ui Chun, într-un interviu acordat agenţiei ruse Interfax.

23 afișări
Imaginea articolului Phenianul se va folosi pe puterea sa nucleară pentru a se apăra

Phenianul se va folosi pe puterea sa nucleară pentru a se apăra (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Atât timp cât Statele Unite şi Coreea de Sud nu vor renunţa la politica lor ostilă de confruntare faţă de Coreea de Nord, va fi imposibil ca tensiunile din Pensinsula Coreeană să se calmeze", a declarat şeful diplomaţiei.

"Credem că politica noastră (...) de consolidare a potenţialului militar care să se spriijine pe forţele nucleare este justă", a continuat el.

Statele Unite au participat la manevre militare comune, cu sud-coreenii, apoi cu japonezii, după 23 noiembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici