Philip Breedlove: Confruntările militare din estul Ucrainei s-au intensificat

Confruntările din estul Ucrainei s-au intensificat, ajungând la nivelul anterior Acordului de la Minsk, anunţă generalul american Philip Breedlove, comandantul forţelor NATO din Europa, citat de AFP.

749 afișări
Imaginea articolului Philip Breedlove: Confruntările militare din estul Ucrainei s-au intensificat

Philip Breedlove: Confruntările militare din estul Ucrainei s-au intensificat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Situaţia pe linia frontului nu este bună. Confruntările s-au intensificat, ajungând la nivelul anterior acordurilor şi, uneori, chiar depăşindu-l", a afirmat Breedlove.

"În unele zone, forţele proruse au avansat spre est, depăşind linia de contact stabilită", precizează Breedlove.

Generalul NATO nu a putut confirma cifra de 9.000 de militari ruşi care ar fi prezenţi în Ucraina, avansată de preşedintele Petro Poroşenko.

"NATO a depistat sisteme de apărare antiaeriană şi sisteme electronice folosite în trecut de trupele ruse. În prezent, vedem aceste tipuri de echipamente în estul Ucrainei", a spus Breedlove.

Cel puţin 41 de oameni au murit, în ultimele 24 de ore, în confruntările din estul Ucrainei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici