Piloţii de la Lufthansa îşi suspendă greva şi reiau negocierile - VIDEO

Greva piloţilor de la Lufthansa va fi suspendată la miezul nopţii (01.00 ora României), au anunţat luni seara sindicatul Cockpit şi reprezentanţii companiei, care vor relua negocierile "imediat şi fără condiţii" prealabile.

66 afișări
Imaginea articolului Piloţii de la Lufthansa îşi suspendă greva şi reiau negocierile - VIDEO

Piloţii de la Lufthansa îşi suspendă greva şi reiau negocierile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Începută luni, greva urma să dureze patru zile, ceea ce ar fi reprezentat cea mai amplă mişcare socială din istoria Lufthansa. Ea nu va dura decât 24 de ore până la urmă.

Cei 4.000 de piloţi ai Lufthansa din Germania, reprezentaţi de sindicatul Cockpit, au renunţat la grevă până la 8 martie, la miezul nopţii, timpul necesar pentru ajungerea la un acord cu conducerea, au anunţat cele două părţi reunite la Frankfurt.

Luni, la ora locală 19.00 (20.00 ora României), Lufthansa asigurase 960 de zboruri din cele 1.100 prevăzute iniţial, potrivit purtătorului său de cuvânt. Într-o perioadă normală, grupul asigură 1.800 de zboruri pe zi.

Greva a generat perturbări pe aeroporturile germane, în special la Frankfurt, dar fără a provoca haos. Unele zboruri au fost anulate la Paris şi Londra.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici